Venäjän ja Kreikan laulajat tulivat Pietarin Tšaikovskin kilpailun voittajiksi

Anonim

28. kesäkuuta Pietarissa kuudennentoista kerran järjestetyn Pjotr Iljitš Tšaikovskin kansainvälisen kilpailun voittajat tulivat tunnetuksi. "Solo Singing" -ehdokkuudessa ensimmäisen palkinnon ja kultamitalin ottivat laulajat Kreikasta ja Venäjän federaatiosta. Kilpailun tuomaristo ilmoitti tästä päätöksestä heti Mariinski -teatterissa uudella näyttämöllä pidettyjen viimeisten koeiden jälkeen.

Laulaja Venäjältä, joka sai arvostetun palkinnon, oli Maria Barakova, joka on vain 21 -vuotias. Tämä on kilpailun nuorin osallistuja, joka onnistui pääsemään finaaliin. Hän sai koulutuksensa Novosibirskin musiikkiopistossa, minkä jälkeen hänestä tuli opiskelija Gnessinin Venäjän musiikkiakatemiassa. Vuonna 2017 Barakovasta tuli Bolshoi -teatterin nuorten oopperaohjelman taiteilija.

Tuomariston toiseksi voittajaksi valittiin Alexandros Stavrakakis. Hän opiskeli Ateenan konservatoriossa ja pystyi ansaitsemaan Maria Callas -apurahan. Hän jatkoi musiikillisen koulutuksensa Dresdenin musiikkiakatemiassa Matthias Hennebergin ja Ljudmila Ivanovan johdolla. Vuosina 2016-2018 Stavrakakis oli Dresdenin oopperan nuoriso -ohjelman taiteilija. Tällä kaudella hän on Venäjän Bolshoi Theatre Opera Companyn jäsen tai pikemminkin sen solisti.

Viimeisissä esityksissä Mariinski -teatterin sinfoniaorkesteri soitti ja ohjasi Mikhail Sinkevich. Tuomariston jäsen oli tällä kertaa Sarah Billinghurst-Solomon, joka kiitti muita tuomariston jäseniä ja järjestäjiä tällaisen tapahtuman järjestämisestä. Puheessaan hän onnitteli kilpailun voittajia. Tuomariston puheenjohtaja puhui myös päätöksestä ottaa käyttöön uusi palkinto erinomaisen laulajan Dmitry Hvorostovskin muistoksi. Hänen mukaansa nimetty palkinto jaetaan nyt jatkuvasti lupaaville nuorille laulajille. Tällaisen palkinnon ensimmäinen omistaja oli Vladislav Kupriyanov Moskovasta.

Kilpailun toinen sija päätettiin myöntää Aigul Khismatullinalle Venäjältä ja Kim Gihunille Korean tasavallasta. He saivat myös hopeakalusteita. Venäläiset Maria Motolygina ja Migran Aghajanyan voittivat kolmannen sijan ja vastaavasti pronssimitalit. Neljännen palkinnon saivat laulaja Mongoliasta Ankhbayar Enkhbold, laulaja Venäjältä Oksana Mayorova ja Uzbekistanin laulaja Angelina Akhmedova.